Uncategorized

Top 10 najskupljih vjenčanica

Skoro svaka žena čeka dan kada će izmjeniti zavjete ljubavi sa muškarcem svojih snova. Jedna od centralnih stvari toga događaja, svakako, je vjenčanica.

Kroz istoriju, mnoge mlade pridavale su najviše pažnje vjenčanici koju će nositi na dan vjenčanja. Neke od njih, imale su više tradicionalan pristup. Drugi su se usudilee ići dalje od tradicionalne mode i kulture, birajući hrabre, nepristojne, pa čak i zastrašujuće haljine. Neke su,opet, odabrale jednostavnije haljine.

Bez obzira o kojem se odabiru stila radilo, svaka žena će htjeti da ima najbolju vjenčanicu. Ali, pitanje je, hoće li potrošiti bogatstvo samo da nose jedinstvenu vjenčanicu?

U nastavku donosimo 10 vjenčanica koje su koštale cijelo bogatsvo. Jesu li ove vjenčane haljine vrijedne cijene.

10 Biserna haljina „Syndicate Gown“ – $100,000

Izrađena tokom 1950-ih, Imperial Pearl Syndicate haljina nije obična vjenčanica. Izrađena je od 27 kilograma najfinije svile i satena, ovu haljinu je izrađivalo, oko 2 mjeseca čak 8 krojačica. Izrada haljine bila je izuzetno zahtjevna, čak i prema današnjimstandradima, a haljina je ukrašena sa čak 100.000 bisera.

9 ‘Bach Ngoc Xiem Y’ Vjenčanica – $117,000

Napravljena u Vijetnamu, ova haljina namijenjena je bogatim ženama, sa stilom i moći. Izložena je u Ruby Plazi u Hanoi, Vijetnam, ova impresivna haljina izrađena je od vrhunskog satena i svile. Osim toga, haljina je ukrašena sa 222 dijamanta i 100 rubina, koji daju puni sjaj izgledu i vrijednosti.

8 „9,999 Carat Gems“ Vjenčanica – $158,874

Završena 2007. godine, ova vrlo lijepa vjenčanica pojavila se u trgovini u Shangrao, pokrajini Jiangxi u Kini. Nema sumnje da su materijali od kojih je izrađena visoke kvalitete, ali ono što ovu haljinu čini vrijednom, su dragocijena draga kamenja, koji je ukrašava. Za ukrašavanje ove vrlo skupe vjenčanice, korišteno je gotovo 10.000 karata dragulja.

7 Platiasta vjenčanica – $250,000

Još jedan modni dragulj iz Kine – Platinasta vjenčanica doslovno napravljena od platine. Vatreno crvena tema s vrlo orijentalnim dizajnom, kojoj platina bijelog sjaja dodaje veličanstveni sjaj. Postoji niz vjenčanica izrađenih od zlata i srebra, ali vjenčanica od platine vrlo je rijetka, gotovo nečuvena. Ova činjenica znatni diže vrijednost haljine u usporedbi s drugim kreacijama.

6 Vjenčanica „Mauro Adami“ – $372,564

Ova posebna vjenčanica, kreacija poznatog modnog dizajneria Maura Adami, sadrži elemente platine koji su uključeni u njen sastav. Visokokvalitetna svila ušivena je platinastom niti, dajući haljini nježnu metalnu privlačnost. Povećanje vrijednosti haljine postiglo se ručno izrađenim vezom, koji je razbacan preko haljine i prekrasnog dekoltea, koji potvrđuje njeno samopouzdanje i ljepotu.

5 Vjenčanica od Kate Middleton – $388,088

Jedno od „najsvježijih“ kraljevskih vjenčanja, svakako je vjenčanje između Kate Middelton i princa William-a. Za izradu njene vjenčanice korištene su najskuplje tkanine, uključujući francuski Chantilly, englesku čipku Cluny, kao i bjelokost i bijeli satenski gazar. Vjenčanicu je dizajnirala modna dizajnerica Sarah Burton, koja je zasigurno, kreirala jednu od najcjenjenijih i najomiljenijih vjenčanica u istoriji mode

4 Vjenčanica „Danasha Luxury Gown“ –1.5 miliona $

Moderna vjenčanica za moderne žene, ova haljina je bez tila i nabora. Kreacija dizajnerica Danasha Luxury i Jad Ghandour, ova jednostavna haljina oduševljava elegancijom. Osim toga, 75 karata ručno odabranih antwerpskihdijamanata i 250 grama 18 karatnog zlata definitivno ovu haljinu čine vrlo vrijednim umjetničkim djelom.

3 Vjenčanica „Paun“ – 1.5 miliona $

Odmičući se od tradicionalnih izgleda za koje se vežu vjenčane haljine, ikona modnog dizajna Vera Wong, dizajnirala je svadbenu haljinu od 2,009 repnih pera odmužjaka pauna. Cijela haljina zahtijevala je 8 stručnih majstora, kako bi složili i uvezali perje, te napravili cijelu haljinu dostojnu vjenčanja. Nema sumnje da je ova haljina izazvala negodovanje aktivista za zaštitu prava životinja, ali Wong je zasigurno napravila spektakl s istom.

2 Vjenčanica od bijelog zlata „Yumi Katsura“– 8.5 miliona $

S cijenom od 8,5 miliona dolara, ovo remek-djelo japanskog modnog dizajnera Yumi Katsura, još uvijek nije pronašlo prvu nevjestu. Izrađena od bijelog zlata i najljepših svilenih i satenskih tonova, ova izuzetno skupa vjenčanica, ukrašena je sa skupinom dragocjenih dragih kamenja i prikazuje majstorski rad ručno vezenogzari veza. Ukupno 1.000 bisera, kao i dragocjeni i rijetki 5 karatni bijeli dijamant, ukrašavaju ovu haljinu. Ali središnji, 8,8 karatni zeleni dijamant, čini cijelu haljinu zapanjujućom i odnosu na druge vjenčanice.

1 Dijamantna vjenčanica– 12 miliona $

Saradnja između dizajnera Reneea Strauss-a i juvelirskog majstora Martina Katz-a, dovela je do izrade Dijamantne vjenčanice – najskuplje vjenčanice na svijetu danas. Izrađena 2006. godine, predivna haljina izrađena je od najfinijih tkanina i dijamanata od čak 150 karata. Vjdnčanica je izložena u hotelu Ritz-Carlton Marina del Ray

https://financesonline.com/top-10-most-expensive-wedding-dresses-diamonds-silk-platinum/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *